Yavru Köpek Eğitimi
Yavru bir köpek sahiplendiniz ve hem o hem de siz yeni bir hayata başlangıç yaptınız. Peki, yavru köpeğiniz ile geçireceğiniz uyum sürecine hazır mısınız? Deneyimli köpek eğitmeniniz Sedat Bensason, size yeni sahiplendiğiniz yavru köpeğiniz ile doğru bir başlangıç yapabilmeniz için özenle hazırladığı bir Yavru Köpek Eğitimi hizmeti sunuyor.
Yavru Köpek Eğitimi’nin Amacı
Yavru bir köpek, ister dominant ister itaatkar yaradılışlı olsun, karşısında kendinden emin, sakin enerji yayan, dengeli ve tutarlı bir sürü lideri gördüğünde onun sadık bir takipçisi olma eğilimindedir. Eğitimin temel amacı, yavru köpeğin davranışlarını nasıl anlamlandırılacağı ve onun gözünde nasıl bir lider olunması gerektiği gibi bilgilerin köpek sahibine aktarılmasını sağlamaktır. Sürüye yeni katılan yavru köpeğin uyumlu bir geçiş dönemi yaşaması ancak bu şekilde sağlanabilmektedir.
Yavru Köpek Eğitimi’nde Dikkat Edilecek Unsurlar
Yavru bir köpekle eğitim yapılacağı durumlarda dikkat edilmesi gereken birçok değişik unsur bulunur. Bu unsurların tamamının ortak noktası ise yavrunun anladığı, doğal dilden konuşabilmek gerekliliğidir. Gelin, dikkat edilmesi gereken konuların en önemlilerine beraber bakalım.
Yavru Köpeğinizin eğitiminde zaman kaybetmeyin.
Köpek eğitiminde sıkça bahsi geçen, hatta adeta şehir efsanesi olmuş doğru bilinen yanlışların başında, köpek eğitiminin köpek 6 aylıkken başlaması gerektiği gelir. Bu durumun çocuklarımızı ilkokula altı bezli olarak göndermekle aynı şeyi ifade ettiğini söylersek konuya hak ettiği ilgiyi çekebiliriz. Sizce bir yavru köpeğin annesi, ona bir şeyler öğretmek için 6 ay bekliyor mudur?
Köpeğinizi insan yerine koymayın.
Empati kurmak insanlar arasında kurulan sosyal ilişkilerin iyileştirilmesi adına çok etkili bir iletişim aracıdır. Fakat iletişim insan ile köpek arasında kuruluyor ise hele de ilgili köpek tecrübesiz bir yavru ise, köpeği insan yerine koymaktan kaçınılmalıdır. Bunun yerine köpeğin doğal öğrenme süreçlerine bakıp, onun algıları sayesinde daha rahat etkileşime girebileceği bir ortam hazırlamak çok daha faydalı sonuçlar verecektir.
Köpeğinize acımak işleri iyiye götürmez.
Yavru bir köpek evinize geldiğinde yaklaşık 2-2,5 aylık sürüsünden yeni ayrılmış durumdadır. Bu durum insan psikolojisine göre acıklı bir durum olarak algılanabilir. Fakat unutulmamalıdır ki, köpekler geçmişe takılıp kalmadığı gibi gelecek ile ilgili de planlar kurmazlar. Köpekler için geçerli tek bir zaman dilimi vardır. O da yaşanmakta olan andır. Yeter ki yavru köpeğin katıldığı bu yeni sürüde kuralları, sınırları ve kısıtlamaları net bir şekilde ortaya koyan dengeli bir sürü lideri olsun.
Yavru Köpek Eğitimi’nin Temel Faydası
Köpeklerinin gönüllerine, yaşanacak olumsuz hatıraların getireceği duygular yerine sevgi ve güven koyabilmek, köpek sahipleri için paha biçilmez bir kazanımdır. Köpek Sahibi Koçu Sedat Bensason tarafından titizlikle hazırlanan Yavru Köpek Eğitimi’nin sağladığı birçok fayda bulunur. Bunların en önemlisi ise, köpek sahiplerine, enerjilerini hataları düzeltmeye harcamak zorunda kalmama avantajı sağlamaktır. Sahipler, yavru köpekleri ile olan ilişkilerini ancak bu sayede mükemmelleştirebilirler.